Heb jij angst voor de tandarts? Dat is natuurlijk heel begrijpelijk als er een keer dingen zijn voorgevallen bij de tandarts. Wees niet bang om het bespreekbaar te maken en probeer er wel echt werk van te maken om een goede oplossing te vinden. Het is namelijk wel heel belangrijk om wel gewoon naar de tandarts te gaan om je gebit te laten controleren. Hier zijn een aantal tips om het voor jou weer makkelijk te maken om naar de tandarts te gaan.

Probeer erover te praten

Dit is veruit de belangrijkste tip! Probeer jouw angsten bespreekbaar te maken als eerste met bijvoorbeeld je partner of naaste familie en vrienden. Erover praten is een grote stap en het ook zeker niet makkelijk maar toch wel heel belangrijk. Door erover te praten kom je je angst onder ogen en zal het voor je zelf ook makkelijker zijn om er mee om te gaan. Als je het er over hebt kun je het probleem makkelijker verwerken en daarnaast kan het zelfs zo zijn dat je met je gesprekspartner een goede oplossing vindt om gewoon weer naar de tandarts te gaan. Durf erover te praten dan ben je al op de helft. Stop het niet ergens diep binnenin je weg hierdoor maak je het alleen maar lastiger voor jezelf.

Benader een specialist

Als erover praten met naaste vrienden of familie niet helpt of dat toch nog te spannend vindt kan je er voor kiezen om een deskundige te benaderen of een psycholoog. Deze mensen kunnen jou helpen er makkelijker mee om te gaan en daarnaast een goede oplossing vinden voor jou zodat je weer met een veilig en prettig gevoel naar de tandarts kan gaan! Er zijn ook tandartsen die gespecialiseerd in mensen die angst hebben voor de tandarts. Deze specialisten weten wat ze doen en hebben hier ervaring mee dus je hoeft niet bang te zijn dat het nogmaals verkeerd gaat!

Geef een antwoord

Please sing in to post your comment or singup if you don't have account.