Heb jij regelmatig last van gaatjes in je tanden en weet jij niet wat de oorzaak hiervan is? In deze blog ontdek je misschien waardoor dit komt. Wij hebben namelijk informatie verzameld over hoe je gaatjes in je tanden kan voorkomen. Op deze manier kun jij je tanden goed onderhouden en gezond houden.

Hoe krijg je gaatjes

Als allereerst is het even belangrijk om te weten hoe gaatjes in de tanden precies ontstaan. Dit komt door bepaalde bacteriƫn, waardoor er in de tandplak bepaalde factoren, zoals suikers afbreken. Je tandglazuur beschermt je gebid en deze worden, dus als het ware aangetast.

Flos je tanden regelmatig
Het flossen van de tanden is vaak een punt die vergeten wordt. Alleen tandenpoetsen is zeker niet voldoende. Gebruik tenminste 4x per week flosdraad. Hiermee kan jij je tanden nog intensiever schoonmaken bij plekken, zoals de kiezen. Op deze manier worden je tanden grondig gereinigd.

Niet na het eten je tanden poetsen

Vele mensen zijn geneigd om gelijk na het eten de tanden te poetsen. Dit is erg begrijpelijk, want soms kan bepaald voedsel een onfrisse geur in je mond achterlaten. Toch is het niet goed om gelijk je tanden te reinigen na het eten, want hiermee vererger je de beschadiging van je tandglazuur en dit wordt al lichtelijk door eten gedaan.

Drink niet te vaak frisdrank
Misschien heb je het al wel vaker gehoord, maar frisdrank vaar prik in zit zoals: cola, fanta, sprite etc is ontzettend slecht voor je tanden! Ook dit tast je glazuur aan, waardoor je weer gaatjes kunt krijgen. Daarnaast kan het ook zorgen voor gele tanden en dat wil je natuurlijk niet!

Dit waren alweer de belangrijkste tips die handig zijn om gelijk toe te passen of juist te voorkomen. Daarnaast zijn we erg benieuwd of na het toepassen van deze punten ook echt geen gaatjes erbij hebt gekregen. Laat hieronder zeker een reactie achter!

Geef een antwoord

Please sing in to post your comment or singup if you don't have account.