Het is mogelijk om je tanden op verschillende manieren te verzorgen. Je moet eigenlijk altijd elke dag je tanden poetsen. Dit kun je doen met een tandpasta die het beste bij jou past. Wanneer je dit doet voorkom je tandplak en zorg je voor een prachtige lach. Als je nou ook nog ervoor kiest om je mond extra te reinigen, dan zou je dit kunnen doen door te flossen, stoken of een rager te gebruiken. Mocht je nou ook nog een tongschaper in de buurt hebben, dan ben je al helemaal goed bezig. Als je elke dag een routine hebt om jezelf te verzorgen, zal je zien dat je tanden zullen stralen. Je tandvlees is gezond en je krijgt minder snel tandsteen en gaatjes. Geweldig toch? 

Wil je nou ook nog wittere tanden? Dan is het goed om bepaalde gerechten en dranken te vermijden. Natuurlijk is dit lastig om te doen, vooral als je elke dag gewend bent om bijvoorbeeld koffie te drinken of bepaalde frisdranken. Wil je deze toch nuttigen? Kies er dan voor om gebruik te maken van een rietje. Zo gaat het vloeistof namelijk niet langs je tanden, maar komt het gelijk terecht in je keel! Geweldig toch? Nu is het wel een beetje gek als je koffie drinkt met een rietje, zwarte koffie dan.. Je kunt er dus voor kiezen om gebruik te maken van een speciale beker. 

Verder is het ook goed om te weten dat diverse knapperige groenten helpen bij het krijgen van wittere tanden. Zo kun je bijvoorbeeld komkommer eten, of spinazie en selderij om je tanden witter te maken. Het verwijderd namelijk tandplak. Een goedkoop en gezond alternatief!

Ben je benieuwd naar nog meer tips voor het verzorgen van je tanden? Bekijk dan eens al onze blogs voor meer inspiratie en informatie. 

Geef een antwoord

Please sing in to post your comment or singup if you don't have account.