Je wilt natuurlijk niet over straat lopen en lachen naar je familie en vrienden met gele tanden.. dit kun je voorkomen door je gebit goed te verzorgen.. maar hoe kun je dit nou het beste doen? Als eerst is het belangrijk om natuurlijk elke dag je tanden te poetsen. Als je dit doen dan ben je eigenlijk al een streepje voor. Je zorgt er namelijk voor dat alle etensresten en tandplak wordt verwijderd van je tanden. Zo heb je elke dag weer een fris en heerlijk gevoel. Geweldig toch? Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om je tanden goed te onderhouden. Zo kun je bijvoorbeeld wat doen met de onderstaande tips die ik voor je heb verzameld:

Als eerst is het belangrijk om zo min mogelijk frisdranken en andere zure dranken te drinken. Hierbij moet je ook denken aan de light producten. Alles kun je het beste schrappen en niet meer nuttigen als je je mond gezond wil houden. 

Verder is het goed om je tanden minimaal twee keer per dag te poetsen. DIt doe je natuurlijk met een tandpasta. Het maakt niet uit welke je gebruikt, of welk merk het is. Over het algemeen is alle tandpasta goed om tandplak te verwijderen. Het is nog mooier als je naast het poetsen ook gebruik maakt van fluoride. Dit zorgt namelijk voor een nog schonere en frisse mond. Dat zie je, en dat voel je! 

Ervaar je het zelf? Of hoor je wel eens van anderen dat je een slechte adem hebt? Dat is niet prettig! Om dit te voorkomen is het mogelijk om je mond te reinigen met een tongschraper. Deze verwijderd de bacteriĆ«n op je tong, en dan vooral op het achterste gedeelte. 

Bekijk al onze blogs voor nog meer informatie over het gebit, zodat jij ook een stralende lach krijgt. 

Geef een antwoord

Please sing in to post your comment or singup if you don't have account.