Zit jij er wel eens over na te denken om je tanden te bleken? Het lijkt natuurlijk heel mooi maar kost natuurlijk ook wel wat. En er zijn ook zeker risico’s die erbij komen kijken. Ben jij benieuwd wat er gebeurt tijdens het tanden bleken en wat de risico’s zijn? Lees dan snel verder!

Het idee van tanden bleken is dat je tanden witter worden natuurlijk. Dit proces gaat als volgt. Als eerste wordt er een speciale gel op je tanden gesmeerd. Vervolgens krijg je een bitje in je mond waar blauw licht in zit of terwijl Ultraviolet (UV) licht. Je kan dit niet te lang achter elkaar doen dus dit gaat vaak in sessies van ongeveer 20 minuten. Je betaald dan ook per sessie en hoe meer sessies je doet hoe witter uiteindelijk jouw tanden zullen worden. Het is wel belangrijk om hierbij dan ook veel geduld te hebben en het misschien wat uit te spreiden dus een paar keer heen te gaan en niet alles niet in een keer te doen aangezien dat wel vrij heftig is voor je tanden. Tijdens het tanden bleken kan je vaak een film kijken of muziek luisteren tegen de verveling. 

Tanden bleken brengt wel zeker risico’s met zich mee en het is dan ook belangrijk om je hiervan bewust te zijn voor dat je er voor kiest om je tanden te bleken. Door je tanden te gaan bleken word je tandglazuur en tandbeen poreuzer, dit betekend dat je tanden minder sterk worden. Ook worden je tanden vatbaarder voor nieuwe verkleuringen dus het effect van tanden bleken is dan ook maar tijdelijk. Het gevolg hiervan is dat je als het ware in een negatieve spiraal komt als je daarna steeds opnieuw gaat bleken, je tanden zullen keer op keer zwakker en poreuzer worden.

Geef een antwoord

Please sing in to post your comment or singup if you don't have account.