Elke dag weer opnieuw, het is tijd om je tanden te poetsen, maar waarom? En kan je niet even een dagje overslaan? Nee! Zegt de tandarts, het is belangrijk om dit elke dag te doen. Als je dit niet doet kan je namelijk last krijgen van veel verschillende kwaaltjes. Daarnaast is het ook nog belangrijk om je tanden te flossen en/of stoken. Zo kun je nog weer een bezigheid toevoegen aan je to do lijstje voor in de avond. Het houd niet op! 

Waarom moet je eigenlijk je tanden stoken?

het is belangrijk om na het tandenpoetsen ook even te stoken. Zo verwijder je namelijk bacteriĆ«n die op je tandoppervlak blijven zitten. Eigenlijk zou je elke dag even een keer met de stokers je hele gebit moeten reinigen. Zo zorg je ervoor dat je tandvlees mooi roze en gezond blijft. Sommige mensen kunnen je vertellen dat het beter is om flosdraad te gebruiken, maar het is niet wetenschappelijk bewezen dat het echt goed is om te doen. Het flossen zorgt namelijk niet voor het verwijderen van tandplak en daarnaast wordt het bloeden niet verminderd. Wanneer een mondhygienist je tanden flost zal je wel effect zien. Maar dan is de vraag: ben jij bereid om hier elke keer naar toe te gaan en hier tevens voor te betalen? Ik niet! Dan hou ik het liever bij mijn stokertjes van de kruidvat. Goedkoop en effectief! 

Als je gaat stoken zou je dit ongeveer twee keer moeten doen. Ga dus twee keer langs je hele gebit. Als het gaat bloeden betekent dit dat je tandvlees ontstoken is. Doe je het stoken elke dag? Dan zal je merken dat het bloeden al gauw minder wordt. Dit betekent dat het tandvlees aan het genezen is of wellicht al is genezen.

Bekijk nog meer blogs voor informatie over het verzorgen van je gebit.

Geef een antwoord

Please sing in to post your comment or singup if you don't have account.