Goede verzorging van je tanden is natuurlijk heel belangrijk. Je tanden zorgen ervoor dat je natuurlijk elke dag kan eten en natuurlijk niet te vergeten je stralende lach! Het is natuurlijk belangrijk om dit dan ook goed te onderhouden en dat begint uiteraard bij de basis. De basis is het goed poetsen van je tanden en de juiste tandenborstel en tandpasta spelen daar natuurlijk een hele grote rol in. 

Als eerste heb je natuurlijk de keuze om elektrisch te poetsen of met een normale tandenborstel. Eigenlijk is er niet een optie van de twee die het beste is. Elektrisch poetsen of met een normale tandenborstel heeft natuurlijk zijn voor en nadelen. Laten we verder inzoomen op de voor en nadelen van elektrisch poetsen. Een Voordeel van elektrisch poetsen is vooral door het ronde borsteltje krijg je het veel beter schoon want je kan beter in de hoekjes komen. Het nadeel van elektrisch poetsen is dat je vaak lui wordt. Je gaat vaak automatisch minder lang en minder goed poetsen omdat de meesten er standaard vanuit gaat dat de tandenborstel het werk wel doet maar je moet natuurlijk wel goede bewegingen maken. Daarnaast is een handtandenborstel vele malen goedkoper dan een elektrische tandenborstel. Het voordeel van een handtandenborstel is dat je vaak uitbundiger, harder en langer gaat poetsen dan met een elektrische tandenborstel. Het nadeel is wel dat een handtandenborstel minder goed bij alle hoekjes kan komen dan een elektrische tandenborstel. 

Ook is het belangrijk om een geschikte tandpasta te kiezen. Er zijn veel verschillende soorten en merken met verschillende functies. Je hebt tandpasta voor wittere tanden, frisse adem, gevoelige tanden en nog veel meer soorten en dat ook nog van verschillende merken dus let goed op wat voor soort tandpasta je kiest!

Geef een antwoord

Please sing in to post your comment or singup if you don't have account.